CRE8

Hi! Here is Our Latest News

Кои са тайните на успешния подбор в социалните медии?

В следващите редове ви срещаме отблизо с MNKnowledge – нишов IT колектив от консултанти с фокус върху споделянето на знание. Портфолиото на екипа включва клиенти като Ubisoft, Chaos Group, MM Solutions, Adecco, Telus International, Bulpros и др. През май MNK ще гостуват отново в CRE8 Coworking Hub с поредно издание на практическия си Social Media Recruitment модул.

Темата коментираме с Мая Николова, управляващ партньор в екипа.

Кои са предимствата на подбора на персонал в социалните медии? 

Ще се опитам да изброя накратко основните предимства на социалните медии като платформа за подбор на кадри:

  • Висока видимост на обявите за работа;
  • Таргетиран достъп до точните кандидати за дадена позиция;
  • Възможност за предварителен screening на кандидатите;
  • Редуциране на времето и разходите за recruitment;
  • Успешен employer branding;
  • Дългосрочна ангажираност с правилните общности.

Разбира се, използването на социалните медии в recruitment процеса крие и редица рискове. Чрез съдържанието на Social Media Recruitment модула, се опитваме да предложим и устойчиви подходи за тяхното минимизиране.

До каква степен  компаниите в България разчитат на социални медии по отношение на recruitment процесите си?

От позицията на внимателен наблюдател на HR сцената в страната, ни прави впечатление, че социалните медии все повече спират да са запазена марка само и единствено на IT индустрията и започват да се използват интензивно и от нарастващ брой други сектори – банки, образование, производство. Това е тенденция, която ни радва, тъй като категорично индикира тяхното развитие.

Каква е целта на модула и за кого е предназначен той?

Целта на модула е да превърне подбора на специалисти в разумен, логично обоснован и ефективен процес, ключово съпътстващ дейността на всяка компания. С него гарантираме на участниците адекватно поведение в социалните медии по отношение на подбора на кадри. Вярваме, че и този път ще споделим с рекрутърите знания, с които времето им, прекарано в социалните медии, ще е целенасочено и резултатно.

Social Media Recruitment стартира на 13 май в Cre8 Coworking Hub. Съдържанието на събитието в детайли можете да откриете тук: http://mnknowledge.com/social_recruiter.html

Share this post

You may also like

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *