CRE8

Hi! Here is Our Latest News

Креативни Йога Сутрини – Силата на петте елемента

С настъпването на пролетта всички сме готови за ново начало, за събуждане на живителните сили в пълна хармония с природните ритми. Предстоят ни нови пет срещи в Креативните Йога Сутрини, в които ще погледнем на себе си и тялото си по един различен начин. Ще разгледаме основните пет елемента, които ни съставляват – ЗЕМЯ, ВОДА, ОГЪН, ВЪЗДУХ и ЕТЕР. Всички те произлизат от енергията, извираща от космическото съзнание и са представени във всяко материално проявление на вселената. Тази концепция за петте елемента е сърцевината на Аюрведичната наука, намираме я и в Йога.
Ще научим къде и как точно се проявяват основните пет елемента в нас, какво ни дават като възможности и усещания. Ще изследваме как да работим съзнателно с тях в зависимост от това, какво искаме да балансираме или да проявим повече дадени качества в живота си. Това е едно дълбоко познание, което ще ни помогне по-пълноценно да разберем своята същност и как да се възползваме от проявленията на петте елемента, за да поддържаме вътрешната си хармония и да се грижим по-добре за себе си.
В йога практиките ще практикуваме асани, които са пряко свързани с конкретния елемент, с чакрата, която го представлява, ще търсим и акцентитаме върху качествата, които той ни дава.
В първата ни среща на 07 април (неделя) от 11.00 ще започнем с елемента ЗЕМЯ. От нея са изградени всички живи тела, растителен и животински свят, както и човека. Земята изгражда и неорганични субстанции като минералите. Тя е енергията с най-голяма плътност.

Ще погледнем на Земята като на подкрепяща сила, като плодородна почва, в която засяваме и развиваме по-фините проявления на своята същност.

В йога практиката ни ще изследваме принципът Земя в специален комплекс от асани свързани и с първа чакра Муладара, ще научим повече и за:

• Къде откриваме този елемент най-силно в тялото си?
• Каква е връзката между елемента ЗЕМЯ и първа чакра – Муладара.
• Сферата на действие на Муладара чакра и нейните функции.
• С какви качества ни дарява?
• Формите и цветовете, с които се асоциира.
• Какво да направим ако този елемент е в недостиг или пък присъства твърде много в животът ни и това не ни помага да се чувстваме в хармония.
• Защо е важно да сме в добра връзка със земята и как да се заземяваме.

Започваме точно в 11.00 ч
Йога практика 11.00-12.30
Дискусия и чай 12.30- 13.00ч

Цена за посещение: 20лв

Йога постелките са подсигурени, но винаги може да донесете личната си.

Местата са ограничени, за да се включите в практиката, свържете се с нас на: office@cre8.bg

Записването става предварително, след превод на таксата за участие към Криейт Хъб ООД, по сметка BG91UNCR70001523397012. Основание за плащане „Креативни Йога Сутрини”.

Share this post

You may also like

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *