CRE8

Hi! Here is Our Latest News

Практическa работилница – Прилагане на Аюрведа в ежедневието

В тази практическа работилница ще те потопим в една от най-старите холистични лечебни системи в света – Аюрведа. Разработена преди повече от 5000 години в Индия, тя се основава на убеждението, че здравето зависи от деликатния баланс между ума, тялото и духа. Цялата идея на Аюрведа е да ти помогне да насочиш вниманието си към вътрешния си свят. Да започнеш, да опознаваш слабите и силните си страни. Чрез анализиране на това, какво мислиш, как се чувстваш и защо, какъв е ежедневният ти режим и  с какво се храниш.

Базирайки се на баланса на енергиите в тялото (трите доши – вата, питта и кафа), Аюрведа ще ти помогне да избереш точните за теб храни, лечебни и релаксиращи практики, йога и начин на живот.

Аюрведа означава „наука за живота“ и чрез нейните съвсем достъпни и практични приложения може да направиш живота си балансиран и да си изградиш здравословни навици. Именно върху това ще се фокусираме по време на работилницата – ще ти разкажем как да използваш Аюрведа в ежедневието си според жизнените ти енергии.

Работилницата е разделена на два теоретични панела и една практична част. Ще научиш:

>> Каква е древната философия на здравето и как Аюрведа пази ключа към доброто здраве?

>> Какво означава „здраве“ и „здрав човек“ и как е постижим този баланс в ежедневието?

>> Кои са жизнените енергии в тялото и как да определиш техния баланс? как и кога е установен този баланс в нас и как да го запазим?

>> Къде е коренът на „болестите на съвремието“ и как да го изкореним и какво е истинското увреждащо действие на стреса?

>> Истинската превенция чрез правилен подбор на храните според индивидуалния ни баланс на дошите.

>> Как да се предпазиш от вредните ефекти на стреса, върху психиката и тялото си?

Ще научиш още много лечебни трикове, „скрити“ в природата. Билки и храни, които да направят живота и ежедневието ти по-пълноценни и балансирани.

В практическата част ще ти разкажем как да правиш Аюрведични масажни на себе си и на близките ти. Полезни практики за пълна релаксация, освобождаване на напрежения в гръбнака и ставите, регулация на потока на енергията в тялото ти и нейното запазване с цел удължаване продължителността на живота. Използване на маслата и топлината за въздействие върху тялото.

Лектор ще бъде Николай Колев – Аюрведичен практик и лектор, с богат опит в западната и източна хербология, както и аюрведичните лечебни практики.  Той е познат лектор в йога средите със своите лекции по време на различни фестивали (Деня на Йога) и други специализирани събития организирани от Българско Аюрведично общество и Йога общности.

Продължителност на работилницата, 3 астрономически часа.

2 лекционни панела по 1 час.

1 час практически панел плюс демонстрация на самомасаж, аюрведичен точков масаж (марма терапия) и релаксативни практики.

Между всяка от трите части има предвиден по 15 мин. почивка.

Кога: 09 март, събота от 13:00 до 17:00 ч.
Къде: Cre8 Coworking Hub
Бонус: Включени две кафе/чай паузи

Цени:

29 лв. при плащане до 1.03.2019 г., включително;

35 лв. – при плащане до 6.03.2019 г., включително;

39 лв. – при плащане след 6.03.2019 г. или на място в деня на събитието при наличие на свободни места.

За да се включите в обучението, свържете се с нас на: office@cre8.bg
Записването става предварително, след превод на таксата за участие към Криейт Хъб ООД, по сметка BG91UNCR70001523397012. Основание за плащане „Ayurveda Workshop”

Share this post

You may also like

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *