CRE8

Hi! Here is Our Latest News

Креативни Йога Сутрини с Миряна

На 13 януари в Cre8 Coworking Hub даваме началото на нашите Креативни Йога Сутрини. Два пъти в месеца ще отделяме време само за себе си, ще практикуваме йога, ще релаксираме и ще се зареждаме. Всичко това ще се случва благодарение на Миряна Иванова, която ще бъде водещ на практиката. Тя започва своя път с йога през 2010 г. , а от 2015 г. е сертифициран йога учител към Yoga Alliance RYS 200. Преподава хатха и въздушна йога. Броени дни преди старта, с Миряна си говорихме за това как гледа тя на йога практиката, защо все повече хора се обръщат именно към тази древна система и какво да очаквате от Креативните йога сутрини.

Какво е за теб йога?

Йога за мен е здрава основа, върху която градя живота си. За мен тя е здраве и вдъхновение най–общо казано.  Ако погледнем по-дълбоко за мен тя е пътя, който ме води навътре, към по-добра връзка със самата мен и към по-дълбоко осъзнаване на връзката със всичко видимо и невидимо. Тя е начин на живот, който развива в мен съзнателост и чистота на физическо и ментално ниво, чрез своята практика достигам и до по-фините проявления на своята същност. Йога несъмнено дава дълбочина на живота и действията ми, на изживяванията ми, тя е причината непрекъснато да срещам  много прекрасни хора в живота си, учители и приятели. Йога свързва, обединява, вдъхновява.

Защо според теб все повече хора се обръщат към йога?

Несъмнено Йога  е древна система, носеща своята мъдрост през вековете, която помага на хората да подобряват и поддържат физическото състояние на своето тяло, но тя действа и много по-дълбоко – на ниво ТЯЛО-ДУХ-СЪЗНАНИЕ. Тя не е само физически движения – те са само видимата част от практиката. Започнем ли да забавяме оборотите, да синхронизираме дъха с движенията, да навлизаме към вътрешния си свят, тогава се случват истинските чудеса. В днешното забързано и неспокойно ежедневие често забравяме, че връзката ни със себе си и с нашия център е не по-малко важна, отколкото връзката с любимите хора, личнота реализация и комуникацията с външния свят.  Дори бих казала, че тя е определяща за това да сме по-здрави, устойчиви и отсяващи истински важните за нас неща.

Кое е специалното в Креативните йога сутрини?

Креативните йога сутрини са  нашето предизвикателство към хората да отделят специално време в неделния ден за себе си, за  опознаване  и осъзнаване на своите нужди чрез подобряване  връзката  между ТЯЛО-ДУХ-СЪЗНАНИЕ. В серия от лекции и практики  ще прилагаме теорията на практика, ще работим с основни методи в Йога философията, Асана практиката (различните пози в йога), Пранаяма практиката (основни видове Дишане), Релаксация.  Дискусиите ще имат практична насоченост към ежедневието ни, защото йога не е само в залата, тя действа чрез нас и извън нея, подобрявайки нашата будност и осъзнатост на ниво мисли, чувства, действия. Ще се радвам след всяка неделна среща от нашите Креативни йога сутрини да се чувствате малко по-добри, малко по-балансирани, по-приемащи и разбиращи своите нужди и тези на света около нас.

Ако те помоля да си дадеш едно обещание за 2019 г., какво би било то?

Обещания лесно се дават, но дали така лесно се изпълняват? И все пак  нека се изразя така – и през 2019 година ще се опитам да бъда най-добрата версия на своя АЗ, обичайки и уважавайки себе си и околните, осъзнавайки нуждите и желанията си в свързаност със света, в който живея. И нека бъде най-доброто за мен, за теб, за всички!

Предстоящо

Следващата ни среща ще е на 10 февруари от 10.00, когато ще се посветим на темата „Опитомяване на ума“ За да можем да му въздействаме е добре да познаваме неговата природа. Ще потърсим връзката между тялото и ума, мислите и чувствата, действията и реакцията. Ще си поговорим за интуицията – нашият вътрешен водач и защо той ни става все по-важен във взимането на решения, които засягат нас самите. В йога практиката ще дадем ценни насоки как да насочваме и понякога дори как да заобикаляме Ума за да използваме неговата сила за градивни цели и постигане на лична хармония.

Редовна цена: 28 лв
Двоен билет „Доведи приятел“: 50 лв
Освен практиката и дискусията, в цената са включени кафе, чай, сезонни плодове по още нещо вкусно и здравословно.  Местата са ограничени. Постелките са подсигурени, но винаги може да донесете своя лична, ако предпочитате да практикувате на нея. Записването става предварително, след превод на таксата за участие към Криейт Хъб ООД, по сметка BG91UNCR70001523397012. Основание за плащане „Участие в Креативни йога сутрини“.  За допълнителни въпроси, пишете на office@cre8.bg или се свържете с нас на: 0888 333 097 – Боряна Нешева, както и с Миряна Иванова – 0899821392.

Снимки: Ani Mihaylova Photography www.animihaylova.com

You may also like

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *