CRE8

Hi! Here is Our Latest News

Работилница за минималистични коледни венци с Вера от La Vita Semplice

На 15 декември Cre8 Coworking Hub ще се превърне в пъстра, топла и уютна работилница и заедно с Вера от La Vita Semplice ще творим минималистични коледни венци. Коя е Вера и как да създадем заедно едно красиво коледно вълшебство ще разберете от следващите редове.

Защо DIY винаги е по-яко?

Направи си сам/DIY/или най-просто казано ръчният труд развива въображението ни, обикновено не създава нов излишен боклук и не на последно място – работата с ръце е особен вид медитация за ума.

Да дойдем ли на работилницата, ако не сме от групата „бързи, смели, сръчни“?

Да, разбира се. Всъщност сръчността е нещо, което се развива. Когато започнах да правя неща с ръцете си, бях убедена, че съм ужасно нескопосана, но с времето развих нови умения и ръцете започнаха да ме слушат повече. Смелостта е важен момент в създаването на нещо – трябва да си готов, че може да не се получи от първия път, особено ако експериментираш самостоятелно. Да си позволяваме да опитваме е изключително ценно и в личностното ни израстване, защото ни дава достъп до много повече възможности в живота. Бързината не е определяща в DIY проектите, понякога съзиданието отнема мнооооого време, но в това има особена красота – например да гледаш как детето ти расте и открива света.

Твоята лична класация – Топ 3 на коледните вълшебства? 

Коледа е един от любимите ми празници в годината, защото това период, в който се събираме с близки и далечни приятели, имаме повече време и възможност да забавим темпото. Непрекъснато си напомням това. Когато вляза в празничния сезон, понякога се увличам в стремежа си към съвършенство (което така или иначе е непостижимо) и правя пищни декорации или подготвям осемстепенни менюта, посрещайки гостите си. А смисълът е съвсем друг. Може би заради това толкова харесвам Бъдни вечер – само с няколко много прости ястия създаваме трапеза, на която най-важното е любовта и свързаността между сътрапезниците. Колкото и да опитвам да не се впрягам в непосилно тежки приготовления, има едно нещо, което никога не пропускам в коледната еуфория: венецът. Всъщност целогодишно имам венец на вратата си, защото той посреща всички, които прекрачват прага ни и създава усещане за уют и гостоприемство, още преди да влезеш. Обичайната му кръгла форма символизира началото и края, или по-точно тяхната лиспа, безкрайния кръговрат на живота. През годините съм правила венци от най-различни материали (сламки, хартия, прежда), но напоследък за Коледа винаги се спирам на живи зелени клонки като символ на растежа и вечността. Нашият традиционен празничен уют е нещо като датската хюга с тази разлика, че напоследък някак изместихме фокуса. Често ни се случва да се чувстваме стресирани от всички празнични очаквания – безкрайните обеди, които прерастват във вечери; отрупаните трапези; стотиците подаръци, които трябва да осигурим и опаковаме, от друга страна ненужните подаръци, които получаваме; излишното прекаляване с кичозни декорации, които после изхвърляме. За мене коледната магия се състои именно в това – да съумееш да се въздържиш от всичките си желания, но да отговориш на своите нужди, да се събереш с любимите си хора и да обмените опит, идеи и нежност.

Защо избра да твориш чудеса с Cre8 Coworking Hub?

CRE8 беше любов от пръв поглед за мене. Още от снимките в сайта бях сигурна, че това е моето място. Въпреки това отидох да се уверя и лично – почувствах се у дома още от входната врата. В момента се занимавам основно с интериорен дизайн и стайлинг и обръщам голямо внимание на пространствата, в които живея, работя или посещавам. Когато се запознах с Бо, осъзнах, че в CRE8 не просто е помислено за всеки детайл в интериора, а той напълно отговаря на личностите, които го обитават. А това е основното в интериора и интериорния стайлинг – чрез материята да разкажеш личната си история, да въплътиш конкретно послание. За мен е важно във всичките ми сътрудничества (и професионални, и лични) да има синергия и обмен на енергия. Вярвам, че и уъркшопът ни за коледни венци ще предизвика точно такъв ефект.

You may also like

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *