CRE8

Hi! Here is Our Latest News

Вино, творчество и още нещо

За виното няма сезони. За любовта също. За любовта към виното още по-малко. Но ако има месец, в който сякаш искаме да им се насладим най-силно – това е именно февруари, месецът на любовта!

„За мен виното е страст. То е семейството и приятелите. То е топлината на сърцето и щедростта на духа. Виното е изкуство. То е култура. То е същността на цивилизацията и изкуството да живееш.“ – Робърт Мондави, „бащата“ на калифорнийското вино, предприемач, визионер. Ако и за вас виното е страст и изкуство, включете се в събота на 9 февруари от 17.00 в RE-Cre8 & Wine | Творческа работилница с Вера от La Vita Semplice и Orbelia Winery.

Красотата е в малките неща

Всеки любител на виното притежава лична колекция с празни бутилки. Вера ще ни покаже няколко практични идеи как да ги пресъздадем с прости техники и трикове, за да заживеят своя втори живот в дома ни. Ще рисуваме, режем и лепим, докато се наслаждаваме на хубаво вино, а в края на вечерта всеки ще отнесе със себе си своя нов дизайнерски аксесоар, изработен и зареден с енергията на собствените му ръце. Същината на нещата отново ще ни разкрие Вера – момичето, което твори чудеса и разказва за тях в блога си La Vita Semplice. „Животът е много по-прост от това, което си мислим, че е. Само трябва да се освободим от ненужното и да направим място за наистина важните неща.“ – казва Вера и ни разказва за цветните си приключения и красиви творения.

Негово величество виното

Тази ключова част от изживяването е поверена на Orbelia Winery. И те няма да ни разочароват. Напротив, ще ни очароват. Ще дегустираме две от техните най-емблематични вина за този сезон – Орбелия Мелник 55 2017 – вино от местен сорт, свежо, плодово и елегантно, без отлежаване в дъб. И Виа Аристотелис Мерло 2016 – плътно, обемно и хармонично – с деликатни нотки на шоколад и синя слива. Оценено със Златен медал от международното жури на Concours Mondial de Bruxelles 2018. Две вина, които са истинска наслада за всеки винен ценител.  Oрбелия е семейна винарна създадена от Костадин Чорбаджийски и неговото семейство. Разпожена е в подножието на планина Беласица, до с. Коларово, на 12 км. западно от гр. Петрич. Орбелия е древното тракийско име на планинския масив и в превод означава бяла, красива планина. Винарната отваря врати през 2013 г. и е прекрасна дестинация ако решите да избягате от действителността и да се отдадете на винен туризъм и дегустации. Очакваме с нетърпение да ни пренесат там!

За участие:

Единичен билет: 45 лева
Двоен билет: 80 лева
Начален час: 17.00
Продължителност: 3 часа
Адрес: Cre8 Coworking Hub, ул. Пиротска 33 (! Входът е откъм бул. Христо Ботев)

В цената са включени: всички необходими материали за работилницата, консумация от две чаши вино на човек и няколко вкусни изненади за разкош. Местата са ограничени, необходимо е предварително записване като направите плащане към Криейт Хъб ООД, по сметка BG91UNCR70001523397012, основание „Работилница RE-Cre8 & Wine“.

Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация, свържете се с нас на тел. 0888333097 Боряна Нешева или на имейл office@cre8.bg

 

You may also like

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *